Status uppdatering - Tjnsten vervaka lnkbyten r nu ppen fr alla.
Vi vervakar just nu 34 lnkbyten (ppen beta)

WebbhotellJakten

Registrera nytt konto | Glmt Lsenord

Startsida Artiklar Fördelar med ett SSL-certifikat - vilka webbhotell?

Fördelar med ett SSL-certifikat - vilka webbhotell?

Säkerheten är idag en av de största problemen när det kommer till webbplatser på internet och olika onlinetjänster. Kunder vill känna sig trygga och slippa oroa sig när de matar in sin personliga information eller finansiell information på webbplatsen.

Om du idag driver t.ex. en webbshop eller en annan webbplats med känslig data utan ett SSL-certifikat så riskerar du att förlora kunder, helt enkelt eftersom webbplatsen inte är en säker webbplats och för att kunden inte känner sig säker.

Det finns nästan inget bättre sätt att bygga användarnas förtroende än genom att skaffa sig ett SSL-certifikat för webbplatsen.

Vad är egentligen ett digitalt certifikat?

Digitalt certifikat, även kallat SSL-certifikat (Secure Socket Layer) är en säkerhetsteknik som upprättar en krypterad länk mellan en webbserver och en webbläsare. SSL ser till att all typ av data mellan en server och en användares webbläsare förblir privat.

SSL är en standard som används av miljontals webbplatser runt om i världen för att skydda viktig kundinformation. När en krypterad länk mellan webbläsaren och webbserver är skapad visas det med ett hänglås i adressfältet och med https:// i stället för bara http://, se bild nedan.

SSL - säker kommunikation

När behöver jag ett SSL-certifikat?

SSL-certifikat är ett måste för alla webbshoppar som hanterar transaktioner eller webbplatser som hanterar känslig användardata. Genom att använda sig ut av detta protokoll kan dina kunder känna sig trygga när de gör sina betalningar på webbplatsen.

Driver du en vanlig webbplats utan någon känslig data så ska du inte behöva känna att SSL är ett måste. Det gäller även webbplatser som endast sparar användardata så som användarnamn och lösenord, dock skadar det inte att använda ett.

Det krävs idag även ett SSL-certifikat om du har tänkt använda dig ut av Facebooks insticksapplikationer. 

Vad kostar det hos webbhotellen?

Ett eget digitalt certifikat är inte gratis och priserna varierar inte så mycket och priset ligger på runt 99:- inkl. moms per månad hos olika webbhotell.

Det är dock viktigt att kolla upp om / hur ditt webbhotell stödjer SSL för vissa webbhotell stödjer endast SSL under deras egna webbhotells adress t.ex. https://dindomän.webbhotelldomän.se. För att kunna skapa trovärdighet så rekommenderar vi webbhotell som stödjer SSL-certifikat under egen domän så som https://dindomän.se.

Väljer du att använda SSL under webbhotellets egna domän så är det oftast gratis.

Webbhotell som stödjer SSL under egen domän

 Webbhotell   pris per år inkl. moms   startavgift 
 Wopsa    750:-  295:-
 City Network  995:-  0:-
 Oderland  995:-  0:-
 FS-Data  995:-  0:-

Allt som allt, att förhindra bedrägerier på din webbplats genom att använda ett SSL-certifikat är det absolut bästa och enklaste sättet för att skydda finansiell informationen för dina kunder och besökare. Ett billigt sätt att uppmuntra förtroendet hos dina kunder och presentera ditt företag eller webbplats som en säker tjänst.Dela artikeln med andra

Andra intressant artiklarna