Status uppdatering - Tjnsten vervaka lnkbyten r nu ppen fr alla.
Vi vervakar just nu 34 lnkbyten (ppen beta)

WebbhotellJakten

Registrera nytt konto | Glmt Lsenord

Startsida Artiklar Nybörjartips - program / verktyg du behöver för att utveckla din hemsida

Nybörjartips - program / verktyg du behöver för att utveckla din hemsida

Med lite HTML kunskaper så kan du själv bygga din egna hemsida utan några större problem och om du inte har några HTML kunskaper finns där även program som hjälper dig att bygga/designa koden.

Dreamweaver

Dreamweaver

Dreamweaver är en HTML-redigerare som hjälper dig med att bygga din hemsida utan att du egentligen behöver några kunskaper inom HTML. Programmet i sig kostar men det finns en testversion om man vill prova på att utveckla sin hemsida under ett par dagar innan man bestämmer sig angående köp av mjukvaran.

Microsoft Expression Web

Microsoft Expression Web

Microsoft Expression Web som är en vidareutveckling av Frontpage är också en bra HTML-redigerare som hjälper dig med HTML-kodandet och kräver inga direkta förkunskaper inom ämnet.

Även här finns det möjlighet att ladda ner en testversion för att testa men i slutändan måste programmet köpas om man vill fortsätta utveckla.

Hos vissa webbhotell kan det även ingå liknande program i webbhotellpaketet t.ex. så har One.com ett program som heter WebCreator där du själv kan bygga din hemsida gratis utan några större problem dock krävs det att du har ett webbhotellkonto hos One.com.

Om du nu vill lära dig HTML från grunden och skriva all kod själv så går det även bra att använda programmet Notepad som är en väldigt bra text-redigerare dock krävs det kunskaper inom HTML.

Vill du lära dig HTML så finns det svenska kurser på internet som är gratis, se exempel nedan.

MonkeyToys

http://monkeytoys.com/htmlkurs/

Markus HTML-skola

http://www.ubbis.se/markus/htmlskola 

Bildhanteringsprogram

GIMP - Bildredigering

Ibland vill man även använda bilder till sin hemsida och oftast behöver man ändra sina bilder eller skapa nya bilder som kan passa till hemsidan. Många skulle säger Adobe Photoshop men med tanke på det höga priset så är inte den här programvaran något alternativ för nybörjare.

Det finns dock program som är gratis som nästan ligger i klass med Adobe Photoshop.

GIMP är ett gratis program som har all typ av funktionalitet du kan tänka dig men det krävs att man sätter sig in lite för programmet är ganska komplext men rekommenderas varmt.

http://www.gimp.org/ 

Paint .NET är ett annat program för bildredigering som är gratis och är lite enklare att använda och har ett enkelt och snyggt användargränssnitt. Ett bra program som är kraftfullt för nybörjare.

http://www.getpaint.net/ Dela artikeln med andra

Andra intressant artiklarna