» Status uppdatering - Tjänsten övervaka länkbyten är nu öppen för alla.
Vi övervakar just nu 34 länkbyten (öppen beta)

WebbhotellJakten

Registrera nytt konto | Glömt Lösenord

Startsida » Artiklar » Skicka ut nyhetsbrev - nĂ„gra tips innan utskick

Skicka ut nyhetsbrev - nÄgra tips innan utskick

Nyhetsbrev utskick

Det finns olika sÀtt att skicka ut ett nyhetsbrev till sina anvÀndare. Det ena Àr att skicka via webbhotellet med PHP-kod och det andra Àr att ta hjÀlp av en extern tjÀnst eller program. Det ena Àr inte bÀttre Àn det andra men externa tjÀnster Àr byggda för anvÀndarvÀnlighet vilket snabbar upp processen.

Om du funderar pÄ att skicka med hjÀlp av t.ex. PHP-kod via webbhotellet sÄ finns det nÄgra saker du bör tÀnka pÄ.

 • MĂ„nga webbhotell har begrĂ€nsningar nĂ€r det gĂ€ller utskick av e-post t.ex. sĂ„ kan du bara skicka 300 e-postmeddelanden per halvtimme hos Binero.
 • Det kan vara en bra idĂ© att inkludera en lĂ€nk "Öppna brevet i webblĂ€saren" dĂ„ vissa e-postklienter sĂ„ som Outlook inte visar bilder sĂ„ lĂ€nge anvĂ€ndaren inte har godkĂ€nt avsĂ€ndaren som pĂ„litligt vilket gör att meddelandet inte laddar med bilder.
 • Försök anvĂ€nda gammal HTML och inte nya finesser som CCS3 för tyvĂ€rr sĂ„ fungerar inte nyare tekniker hos t.ex. Outlook-anvĂ€ndare.
 • Inkludera alltid en lĂ€nk i botten pĂ„ meddelandet "Avregistrera mig frĂ„n nyhetsbrevet" för att underlĂ€tta avregistrering för anvĂ€ndaren.
 • Se till sĂ„ att du bara skickar till anvĂ€ndare som har godkĂ€nt utskicka av nyhetsbrev. Det Ă€r numera olagligt att skicka ut nyhetsbrev till privatpersoner utan tillĂ„telse.
 • Ett bra tips Ă€r att du Ă€ven testar dina utskicka innan du skickar det till dina lĂ€sare och för det finns det Email on Acid http://www.emailonacid.com/ som testar utskicket i alla kĂ€nda mailprogram.

TjÀnster för utskick av nyhetsbrev

TjÀnsterna som hjÀlper dig att skicka ut nyhetsbrev kostar oftast eller sÄ har de gratisversioner som du max kan skicka ut nÄgra hundra nyhetsbrev per mÄnad. Men med hjÀlp av en extern tjÀnst sÄ sparar du mycket tid jÀmfört med att koda ditt egna utskick. Tid som du kan lÀgga pÄ andra viktiga saker.

Externa tjÀnster sÄ som MailChimp eller getanewsletter anpassar Àven dina utskick för mobiler och surfplattor. Undersökningar har visat att sÄ mÄnga som 20% av lÀsarna anvÀnder en mobil eller en surfplatta nÀr de lÀser sin e-post.

MailChimp

http://mailchimp.com/

MailChimp

MailChimp Àr nog den absolut största leverantören för utskick av nyhetsbrev i vÀrlden. De har satsat vÀldigt mycket pÄ anvÀndarvÀnlighet med t.ex. drag and drop för bilder i nyhetsbrevet samt möjligheten till att kunna Àndra bilders storlek direkt i tjÀnsten.

TjÀnsten kommer med fÀrdiga mallar att anvÀnda eller sÄ finns möjligheten till att skapa egna mallar om du har kunskaper inom HTML och CSS.

En annan bra funktion Àr att du kan anvÀnda dig ut av deras API och dÀr igenom koppla din databas med e-postadresser till deras tjÀnst, dÄ slipper du importera alla e-postadresser varje gÄng du ska göra ett utskicka till dina kunder.

Med denna tjÀnst kan du Àven fÄ ut viktigt statistik om hur dina lÀsare hanterar ditt utskicka t.ex. hur mÄnga som inte öppnar ditt nyhetsbrev eller hur mÄnga som klickar pÄ dina lÀnkar i meddelandet.

Trevliga funktioner

 • Möjlighet till integration av Facebook.
 • API tillgĂ„ng
 • Avancerad statistik för alla dina utskick.
 • AnvĂ€ndarvĂ€nlig Drag-and-Drop editor.
 • MailChimp lagrar alla dina bilder, ingen grĂ€ns satt.

Deras gratisversion 

2000 följare och max 12 000 nyhetsbrev per mÄnad.

Annars kostar deras paket frÄn $10 till $240 beroende pÄ hur mÄnga personer du har tÀnkt skicka till. Dock finns det ingen begrÀnsning pÄ hur mÄnga nyhetsbrev du fÄr skicka per mÄnad.

Get a Newsletter

http://www.getanewsletter.com

Get a Newsletter

Get a Newsletter startades av svenska företaget Get a Newsletter Scandivavia AB och Ă€r i dag en vĂ€ldigt populĂ€r tjĂ€nst. Även denna tjĂ€nster erbjuder mallar som Ă€r anpassade för mobila enheter sĂ„ som mobiler och surfplattor.

TjÀnsten har ocksÄ stöd för API som hÀmtar din e-postlista eller sÄ har du Àven möjligheten till att importera listor via deras medlemssida.

Likt MailChimp sÄ har Àven denna editor en Drag-and-Drop funktion nÀr du skapar ditt nyhetsbrev, huruvida denna Àr bÀttre Àn MailChimp Àr upp till dig men vi rekommenderar att se filmer / guider pÄ YouTube sÄ du kan skapa dig en uppfattning om vad som verkar smidigast.

Funktioner

 • Erbjuder 6 fĂ€rdiga layoutmallar som Ă€r grundligt testade i olika e-postklienter.
 • Drag-and-Drop editor.
 • Skicka direkt, automatiskt eller schemalagt.
 • Statistik för dina utskicka, Antal lĂ€nkklick med mycket annat.

Deras gratisversion

Gratisversionen tillÄter upp till 100 mail per mÄnad.

Deras paketpriser Àr frÄn 79:- till 359:- i mÄnaden och denna tjÀnst har inte nÄgon begrÀnsning pÄ hur mÄnga unika e-postadresser du fÄr skicka till vilket Àr ett stort plus.Dela artikeln med andra

Andra intressant artiklarna