» Status uppdatering - Tjänsten övervaka länkbyten är nu öppen för alla.
Vi övervakar just nu 34 länkbyten (öppen beta)

WebbhotellJakten

Registrera nytt konto | Glömt Lösenord

Startsida » Artiklar » Fördelar med egen dedikerad server

Fördelar med egen dedikerad server

Dedikerad Server

Fördelarna med en egen dedikerad server är många och framför allt så få du full kontroll över hur din server kommer att arbeta vilket gör att du kan optimera eller ändra till det du vill använda servern till. Du får också betydligt fler valmöjligheter när det kommer till mjukvaror på servern, kanske vill du prova att köra MariaDB i stället för MySQL för din applikation.

Bättre tillgänglighet

Med en egen server kommer din hemsida få snabbare laddningstider och även bättre tillgänglighet då du kan optimera bättre samt att du inte har andra personer på servern.

I dagens samhälle är användare väldigt kräsna när det gäller tillgänglighet / laddningstider och laddas din hemsida långsamt eller inte alls under en period så kommer besökaren att välja en konkurrent därför är det viktigt att din hemsida laddas snabbt.

En annan viktig anledning till att ha bra tillgänglighet och laddningstider är SEO (sökmotoroptimering), Google har numera infört laddningstider som en del av rankingen av din hemsida vilket gör att bra och snabb tillgänglighet är ännu viktigare idag.

Säkerheten ökas

Rent generellt så kommer säkerheten ökas när du flyttar ifrån delad miljö där alla kunder ligger på samma server på grund av att många kunder brister i att uppdatera sina mjukvaror så som Wordpress vilket gör att skadlig kod kan spridas från konto till konto.

Kör du egen dedikerad server så har du bara dig själv att oroa dig för och så länge mjukvaror uppdateras regelbundet så uppstår där oftast inga problem.

Gott om resurser

Med en dedikerad server får du rikligt med resurser och du behöver inte oroa dig för att andra kunder ska stjäla resurserna på servern som i sin tur gör att din hemsida laddas långsammare.

Du kommer få betydligt mer av t.ex. bandbredd, minne, utrymme och CPU jämfört med delad miljö vilket gör att du kan få in stora strömmar av trafik utan att webbhotellet / leverantören stänger ner ditt konto på grund av att du använder för mycket resurser.

En dedikerad server låter dig också växa utan att skapa nya problem som måste lösas och ger dig också lyxen i att använda större filer så som bilder för besökaren att ladda ner.Dela artikeln med andra

Andra intressant artiklarna