Status uppdatering - Tjnsten vervaka lnkbyten r nu ppen fr alla.
Vi vervakar just nu 34 lnkbyten (ppen beta)

WebbhotellJakten

Registrera nytt konto | Glmt Lsenord

Startsida Artiklar Obegränsade funktioner hos webbhotell - vad innebär det?

Obegränsade funktioner hos webbhotell - vad innebär det?

Obegränsade tjänster - Webbhotell

Ordet "obegränsat" har blivit ett populärt ord hos svenska webbhotelltjänster. Detta har varit väldigt populärt en längre tid utanför Sverige,  t.ex. företag som erbjuder obegränsad trafik eller obegränsad lagringsutrymme. Nu har det även kommit till Sverige för att stanna men vad innebär detta egentligen?

Är detta ett marknadsföringstrick?

Det är det säkert. Men det behöver definitivt inte vara negativt och detta kan även spara dig pengar, ett exempel kan vara att ett webbhotell kan erbjuda dig obegränsad datatrafik så att du inte ska behöva tänka på att begränsningen snart är nådd.

Då konkurrensen är så pass hård idag bland svenska webbhotell så behövs det  nya sätt för webbhotellen att sticka ut ur mängden och detta är ett sådant sätt.

Men missbruka inte det.

Lista över vanliga obegränsade funktioner


 • Obegränsad datatrafik
  Obegränsad datatrafik i all ära men vad som kommer sätta stop är uppladdningshastigheten på servern du är placerad som kund. Om du som kund får en max uppladdningshastighet på 10mbit / sek så kan du som max leverera 108 Gigabyte per dygn i datatrafik.

  Detta är dock rätt så enorma summor och vanliga webbplatser drar vanligtvis inte dessa stora datamängder och om du skulle sitta på dessa summor så hänger du antagligen inte kvar på ett vanligt webbhotellskonto.

  Men det är obegränsat i den mån att du ska slippa behöva tänka på när bandbredden tar slut för ditt konto.

 • Obegränsad lagringsutrymme
  Detta är faktiskt en väldigt bra "feature", många kunder hos olika webbhotell lider av att diskutrymmet inte räcker till och man måste nästan kompromissa vilka filer som kan laddas upp till kontot.

  Men även här är det obegränsat så länge det inte utnyttjas på ett negativt sätt.

 • Obegränsat antal extra domäner
  Kan du verkligen koppla obegränsat antal domäner till ett webbhotellskonto? kanske inte. Men det är alltid en fördel att veta att om du skulle köpa en ny domän så finns det plats och möjlighet till att lägga upp en ny hemsida utan att behöva beställa ett nytt konto hos ett webbhotell.

 • Obegränsat antal e-postkonton
  Kan du skapa obegränsat antal e-postkonton? Även om du kunde så kommer du ha problem med att sköta alla konton.

Det hela är egentligen väldigt enkelt när det gäller tjänster som erbjuder "obegränsade" funktioner och det är att inte utnyttja systemet på ett negativt sätt. Men så länge du håller dig till att ladda upp filer som verkligen behövs för din hemsida t.ex. så behövs det ibland högupplösta bilder som tar väldigt mycket utrymme, följs detta så borde det inte uppstå några problem.

Värt att tänka på

Någon värt att tänka på är att databas storleken kanske inte är inräknad i den tillåtna diskstorleken. Många webbhotell har begränsningar på hur stora databaser får vara och det beror oftast på att stora databaser kräver mycket minne och CPU-resurser.

Meningen med "obegränsat" är att kunna leverera tjänster som gör det lättbegripligt för webbhotellskunden.Dela artikeln med andra

Andra intressant artiklarna