» Status uppdatering - Tjänsten övervaka länkbyten är nu öppen för alla.
Vi övervakar just nu 34 länkbyten (öppen beta)

WebbhotellJakten

Registrera nytt konto | Glömt Lösenord

Startsida » Artiklar » Webbhotell - BĂ€sta kontrollpanelerna

Webbhotell - BĂ€sta kontrollpanelerna

Vilken Àr den bÀsta kontrollpanelen? den frÄgan har nog mÄnga stÀllt och det finns inget enkelt svar pÄ den frÄgan dÄ det Àr mycket av en smaksak. Min personliga favorit Àr cPanel som Àr en av de absolut första kontrollpanelerna som kom ut pÄ marknaden. Kolla vÄr lista över vilka webbhotell som erbjuder cPanel-kontrollpanel .

Förr tyckte jag personligen att cPanel var överlÀgset bÀst nÀr det kom till kontrollpaneler hos svenska webbhotell men andra kontrollpaneler hos webbhotell som inte kör cPanel har faktiskt blivit riktigt bra pÄ den senaste tiden. Bland annat sÄ har bÄde Binero och City Network fÄtt en vÀldigt bra kontrollpanel.

Det finns dock vissa krav man bör stÀlla pÄ en kontrollpanel t.ex. Àr en bra domÀnhanterare dÀr du kan enkelt kan administrera dina domÀner vid behov.

Kravspecifikation

 • DomĂ€nhanterare
 • Databashanterare inklusive phpMyAdmin
 • E-post administration

Listan ovan Àr nÄgra av de grundkrav du bör stÀlla pÄ en kontrollpanel hos ett webbhotell, saknar webbhotellet nÄgot av dessa sÄ bör du kolla efter en annan leverantör. Grundkraven Àr absolut minimum för vad du behöver för att kunna administrera din hemsida / hemsidor utan att behöva kontakta supporten.

Sen finns det Àven extrafunktioner som alltid Àr bra dock har jag valt ut nÄgra som jag tycker vÀger tyngst.

Extrafunktioner

 • Cron jobs / schemalagda aktiviteter
  Med hjÀlp av schemalagda aktiviteter kan du köra en fil/adress pÄ din hemsida vid en speciell tidpunkt t.ex. uppdatera nÄgon form av statistik.
 • OneClick installer
  Installera fÀrdiga paket sÄ som Joomla, Drupal eller varför inte en e-handelsbutik PrestaShop, osCommerce.
 • Besökarstatistik
  FÀrdiga system som genererar avancerad besökarstatistik.

City Network - Kontrollpanel

City Network kontrollpanel

City Network har i dagslÀget tvÄ olika kontrollpaneler dock sÄ Àr det bara Àldre kunder som anvÀnder den Àldsta och dessa kunder planeras att flyttas till det nya nu under hösten 2013. Nya kunder fÄr dock tillgÄng till den nya kontrollpanelen sÄ du behöver inte oroa dig för att hamna pÄ den gamla.

City Networks kontrollpanel liknar Bineros pÄ mÄnga sÀtt och det Àr antagligen samma typ av kontrollpanel pÄ bÄda webbhotellen fast med smÄ designÀndringar.

DomÀnhanteraren Àr en no-brainer, den Àr vÀldigt tydlig / enkel och det Àr svÄrt att göra fel nÀr man ska administrera sina domÀner.

Kontrollpanelen har i stort sÀtt allt vad du kan tÀnkas behöva för att kunna administrera dina hemsidor pÄ ett enkelt sÀtt utan att behöva kontakta supporten.

https://www.citynetwork.se/

Binero - Kontrollpanel

Binero - Kontrollpanel

Binero uppdaterade Àven deras kontrollpanel för ett par Är sen och den nya kontrollpanelen Àr ett ordentligt lyft jÀmfört med den gamla. Som City Network sÄ anvÀnder sig Binero av samma typ av kontrollpanel fast med ett lite annorlunda grÀnssnitt som ger en kÀnsla av en bra struktur och anvÀndarvÀnlighet.

Även denna kontrollpanel kommer med trevliga verktyg sĂ„ som OneClick installer som lĂ„ter dig installera de flesta populĂ€ra applikationer direkt till din hemsida, allt frĂ„n blogg CMS till e-handelslösningar.

Kontrollpanelen kommer Àven med viktiga funktioner sÄ som schemalagda aktiviteter, e-postkonton och en vÀldigt bra databashanterare.

http://www.binero.se/

Wopsa & Oderland - cPanel

Oderlands kontrollpanel

Wopsa och Oderland har valt att köra en vÀldigt beprövad kontrollpanel som har funnits sedan urminnes tider, lite överdrivet men cPanel var nog en av de absolut första pÄ marknaden. cPanel mÄ vara gammalt men utvecklingen har verkligen inte stannat upp utan detta Àr en vÀldigt modern kontrollpanel med alla de senaste verktygen du kan tÀnkas behöva.

cPanel har oftast en del funktioner som andra kontrollpaneler inte har men om dessa Àr nödvÀndiga kan diskuteras. Dock innehÄller den alla funktioner som t.ex. City Network och Binero har i sin miljö.

Det fina med cPanel Àr att det Àr en tre lagers struktur dvs. administratör, ÄterförsÀljare och slutanvÀndare. TyvÀrr erbjuder dock webbhotellen endast det sist nÀmnda oftast.

http://www.wopsa.se/

http://www.oderland.se/

Slutsats

I dag erbjuder webbhotellen sÄ pass trevliga kontrollpaneler att det nÀstan kvittar vad man vÀljer för webbhotell, mÄnga har oftast samma funktionalitet. Hade denna artikeln skrivits för tre Är sen sÄ hade det sett vÀldigt annorlunda ut för dÄ vara mÄnga kontrollpaneler vÀldigt bristfÀlliga hos mÄnga webbhotell.Dela artikeln med andra

Andra intressant artiklarna